De top 3 boekhoudprogramma's van 2022

Zie hier de beste 3 boekhoudprogramma's van dit moment. De boekhoudprogramma's zijn geselecteerd op aantal actieve gebruikers en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is de belangrijkste factor die wij meewegen de beoordeling van gebruikers zelf.

E-boekhouden.nl

Visma eAccounting

Het beste boekhoudprogramma – Top 3

Zeg vaarwel tegen Excel sheets en ouderwetse ordners met online boekhoudprogramma’s. Voor elke onderneming is het bijhouden van een administratie verplicht. De belastingdienst wil dat de administratie binnen redelijke termijn te controleren is. Dit betekent dat je administratie overzichtelijk moet zijn. Lees hier meer over hoe je een overzichtelijke administratie kan inrichten. Maar niet alleen voor de belastingdienst is een overzichtelijke administratie handig. Ook jijzelf hebt er voordeel van als je met één druk op de knop kan zien hoe jouw onderneming ervoor staat. Dit kan met behulp van het beste boekhoudprogramma. Maar wat is dan het beste boekhoudprogramma? Dit is afhankelijk van wat jouw eisen en wensen zijn. Om het je iets gemakkelijker te maken hebben wij een algemene top 3 gemaakt.

1. e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl timmert hard aan de weg als één van de grootste leveranciers van boekhoudprogramma’s. Misschien ken je ze al wel van reclame op radio of tv. Ze bieden een zeer compleet online boekhoudprogramma, waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Startende ondernemers kunnen het product de eerste 15 maanden gratis uitproberen. De software is gemaakt vanuit het oogpunt van een ondernemer en staat bekend als een toegankelijk boekhoudprogramma voor kleine en middelgrote ondernemingen. Een voorbeeld hiervan is de goede support die ze leveren. De handleidingen zijn duidelijk beschreven en bij de helpdesk kan je gratis terecht.

Bij e-Boekhouden.nl houden ze het simpel met 3 verschillende abonnementen: het starters-, zzp- en standaardpakket. Je kiest zelf welke modules je nodig hebt. Je hebt hierbij de keuze tussen de boekhoudmodule en/of de facturatiemodule. De starters module is gratis gedurende 15 maanden. Daarna word je overgezet naar het ZZP-pakket welke begint vanaf €9,95 per maand. Je kan dan 240 boekingen maken en onbeperkt factureren. Je kan ook kiezen voor het standaard pakket, waarbij je onbeperkt boekingen kan maken. Dit is vanaf €14,95 per maand en voor de facturatiemodule €9,95 per maand. Het abonnement is elke maand opzegbaar en de prijzen zijn per administratie.

2. Visma eAccounting

Wie wel eens naar het wielrennen of schaatsen kijkt is ongetwijfeld bekend met Jumbo-Visma. Jumbo-Visma is sponsor van de beste wielren- en schaatsploeg ter wereld. Jumbo kennen we als supermarktketen en Visma als leverancier van bedrijfssoftware. Eén van de softwarepakketten die ze leveren is het online boekhoudprogramma eAccounting. Visma eAccounting is een online boekhoudprogramma waarmee je jouw administratie eenvoudig kan bijhouden. De software is modern en innovatief. Je kan er eenvoudig handmatige acties mee automatiseren.

Visma eAccounting in anderhalve minuut

3. Informer

Met informer kan je eenvoudig zelf je boekhouding doen. De slogan van Informer is smart online boekhouden en richten zich op ZZP’ers en MKB. Een voorbeeld van smart online boekhouden is bijvoorbeeld appen met je boekhouding. Je maakt een foto van je factuur en stuurt deze via whatsapp naar je boekhouding. Het pakket stuurt ook updates over je btw aangifte via whatsapp. Op deze manier weet je altijd wat er speelt in je administratie.

Naast de standaard functies kan je met Informer ook handelingen automatiseren. Ook wel robotic accounting genoemd. Robotic accounting zorgt ervoor dat jij enorm veel tijd bespaard met het automatisch inboeken van bankafschriften, facturen en overige processen.

Informer is dus echt een pakket voor de moderne ondernemer. Prijzen voor ZZP’ers beginnen bij €12 per maand en voor MKB €29 per maand. Wil je meerdere boekhoudprogramma’s vergelijken voor ZZP’ers? klik dan hier.